En mobil app för dig med IBD Har du svårt att bedöma eller beskriva hur din IBD påverkar dig i vardagen? Glömmer du att ta din medicin i tid? Saknar du ibland mer kunskap om din sjukdom? Då kan ”Leva med IBD”-appen kan vara till hjälp för dig i vardagen!

”Leva med IBD” är en gratis mobilapp utvecklad för dig som lever med en inflammatorisk tarmsjukdom (IBD) som ulcerös kolit eller Crohns sjukdom.  Appen innehåller spännande artiklar, informativa filmer, goda IBD-vänliga recept och flera användbara verktyg för att hjälpa dig som lever med IBD.

Om du redan använder ”Leva med IBD” har du kanske märkt att appen har en ny design och en rad nya funktioner som gör det ännu lättare att övervaka din IBD i vardagen och hålla koll på både medicinering och läkarbesök.

Se filmen om ”Leva med IBD”-appen:


IBD Disk

Känner du igen känslan av att inte kunna förklara för läkaren hur det har gått sedan senaste besöket eller hur din IBD påverkar din livskvalitet? Då är ”IBD Disk” ett verktyg som kan hjälpa dig på vägen.

”IBD Disk” är ett enkelt och intuitivt verktyg som ger dig en bild av hur din IBD påverkar dig i vardagen. Utvärdera ett antal hälsoparametrar på en skala från 0-10, såsom buksmärtor, tarmrörelser, ledvärk, sexualitet, kroppsuppfattning, känslor, energi, sömn, utbildning/arbete och relationer. Ju lägre poäng du får desto mindre är din sjukdomsbelastning i vardagen.

Baserat på dina inlägg ger ”IBD Disk” dig en visuell presentation av hur din sjukdom påverkar de olika parametrarna. Genom att fylla i ”IBD Disk” regelbundet kan du följa hur din IBD förändras över tid och hur den påverkar dig i vardagen. Du kan t.ex. lägga till en notering som hjälper dig komma ihåg orsaken till både bra och dåliga perioder. Behöver du hjälp med att komma ihåg att fylla i din ”IBD Disk” kan du ställa in en påminnelse direkt i appen.

Du kan även ladda ner en rapport över dina resultat, som du bland annat kan dela med din sköterska eller läkare.

 

Se filmen om ”IBD Disk”:

 

Artiklar och IBD-vänliga recept

När man lever med en inflammatorisk tarmsjukdom som IBD kan man ha många obesvarade frågor. Hur kan jag leva en så normal vardag som möjligt? Bör jag bli gravid när jag har IBD? Och vilka ingredienser är bra att använda i matlagningen? Du kan hitta svar på detta och mycket mer i ”Leva med IBD”-appen.

 

Ladda ned appen kostnadsfritt idag och håll dig uppdaterad om din IBD: