VEGOBOWL

En snabb vardagsrätt där du kan använda de grönsaker du har hemma.

 

Portioner: 4

Ingredienser

2 vitlöksklyftor
2 salladslökar (gröna delen)
1 röd chilifrukt
4 cm färsk ingefära
1,2 liter vatten
2 1⁄2 msk lökfri grönsaksfond
2 msk japansk soja
1 msk sirap
1 1⁄2 msk vitvinsvinäger
2 morötter
250 g pak choi
12 rädisor
1 1⁄2 msk sesamolja
200 g risnudlar
4 ägg
1 dl edamamebönor
1 ask böngroddar
1 lime
chiliflakes
olivolja

Gör så här:

1. Skala och dela vitlöken i bitar. Finhacka salladslök och chili. Skala och riv ingefäran. Stek vitlöken i olja tills den får färg. Plocka upp vitlöksbitarna (se till att få med alla) och släng dem. Lägg ner salladslök, chili och ingefära och fräs ca 1 minut. Tillsätt vatten, grönsaksfond, soja, sirap och vitvinsvinäger och sjud i 20 minuter.

2. Skala och skär moroten i små stavar eller hyvla med en potatisskalare. Grovhacka pak choi och skiva rädisorna tunt. Ställ rädisorna åt sidan så länge. Tillsätt morot, pak choi och sesamolja och sjud ytterligare 5 minuter. Koka nudlarna enligt anvisning på paketet och spola dem kalla. Stek äggen på ena sidan.

3. Fördela nudlarna i skålar. Lägg på böngroddar, edamamebönor och rädisor. Häll över den varma buljongen med morot och pak choi. Toppa med ägg, en limeklyfta och chiliflakes.

 

Se alla IBD-vänliga recept redan nu i appen Leva med IBD.