Spenatsoppa med ägghalvor

Spenat innehåller järn och folsyra som är extra viktigt för kvinnor. Samtidigt är soppan både mättande och kalorisnål. Om du har hemma - skär gärna ner lite skinka eller kycklingbitar i soppan för att öka mängden protein.

Tillagningstid: 30 min
Portioner: 4

Ingredienser

500 g fryst hel bladspenat
1 salladslök gröna delen
1 msk smör eller olja
2 msk maizena majsstärkelse
12 dl vatten
3 msk lökfri kyckling- eller grönsaksfond koncentrerad
1,5 dl laktosfri matlagningsgrädde eller havregrädde
salt och svartpeppar
1 krm riven muskot
4 ägg

 
Instruktioner

Låt spenaten halvtina och grovhacka den. Skala och finhacka salladslöken. Fräs spenat och salladslök i smör eller olja några minuter. Pudra över maizena och häll på vatten. Tillsätt fonden och låt soppan koka ca 10 minuter under lock. Rör i grädden och smaka av med salt, peppar och gärna riven muskot. Hårdkoka äggen, skala och skär dem i halvor eller klyftor och servera till soppan.

 

Se alla IBD-vänliga recept redan nu i appen Leva med IBD.